Opzetzwembaden

Verkoeling tijdens warme zomerdagen? Ga voor een opzetzwembad! Je kunt opzetzwembaden langer laten staan dan simpele opblaaszwembaden. Als je het water goed schoon houdt kun je zo'n Intex zwembad een hele zomer in de tuin laten staan, en erin plonzen wanneer je maar wilt. Opzetzwembaden zijn er in verschillende soorten: zwembaden met een metalen frame én zwembaden met een opblaasbare rand (de Intex Easy Set zwembaden).

Producten 1-30 van 68

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Veelgestelde vragen
  • Het idee van een opzetzwembad is dat je het minstens een aantal weken kunt laten staan, maar dan wil je niet telkens het water hoeven te verversen. Met de volgende producten kun je het water wekenlang schoon, helder en veilig om in te zwemmen houden: (1) een desinfectiemiddel zoals chloor dat algen, bacteriën en schimmels in het water doodt, (2) een filterpomp die het water in beweging houdt en algen en vuil eruit filtert, (3), een afdekzeil dat voorkomt dat er vuil in het water valt en (4) schoonmaakmateriaal zoals een schepnetje, om blaadjes en vuil uit het water te vissen.
  • Als je zwembad eenmaal gevuld is met water moet de ondergrond een flink gewicht kunnen dragen. Zet je zwembad daarom op een betonnen of stenen vloer, of goed aangestampte tuinaarde. Je kunt het zwembad ook op grasveld plaatsen, maar dat is niet ideaal. Gras is geen hele stevige basis, en bovendien zul je gele en dorre plekken in het gras krijgen als je het zwembad wekenlang laat staan. De ondergrond moet ook volledig vlak zijn, om schade aan het frame te voorkomen. En vrij van steentjes, takken of scherpe dingen die de zwembadbodem kunnen beschadigen.
  • Het opzetten van je zwembad hoeft niet lang te duren. Zeker wanneer je met z’n tweeën bent kun je dit vaak in een half uurtje doen. Je legt alle onderdelen neer en klikt het frame eenvoudig in elkaar. Vervolgens schuif je het frame door de liner en je zwembad staat op! Hou er wel rekening mee dat het zwembad vullen met water vervolgens even kan duren. In Nederland stroomt er gemiddeld zo’n 1000 liter water per uur uit de kraan, in België is dit ongeveer 600 liter per uur. Voor je zwembad helemaal gevuld is, en je erin kunt plonzen, zul je daarom nog een aantal uur geduld moeten hebben.
  • Een opzetzwembad kun je op verschillende manieren verwarmen: met solar verwarming of een warmtepomp. Solar zwembadverwarming werkt op zonne-energie en is er bijvoorbeeld in zonnepanelen of solar bollen. Solar verwarming is relatief goedkoop, maar werkt alleen als de zon schijnt. De aanschafkosten van een warmtepomp zijn hoger, maar deze kan je zwembad het hele zwemseizoen verwarmen, ook als de zon niet schijnt. Hij warmt het water op en houdt het op de ingestelde temperatuur.
  • Nee, we raden je aan op het opzetzwembad niet buiten te laten staan in de winter. Ook niet als je al het water eruit haalt. De zwembadliner en het frame kunnen namelijk niet tegen vorst en kunnen al schade oplopen wanneer de temperatuur onder de 5°C zakt. Laat je het zwembad in de winter buiten staan, dan vervalt ook je garantie.
Gobbo FAQ

Opzetzwembaden: zwemplezier in je achtertuin

Intex opzetzwembaden bestaan in diverse modellen. Ze kunnen worden ingedeeld in drie categorieën: zwembaden zonder frame, zwembaden met een klein frame en zware opzetzwembaden. De bekendste van allemaal zijn de Easy Set zwembaden. De naam zegt het al: deze zwembaden zet je zonder enige moeite op. Waar opzetzwembaden vroeger een symbool van weelde waren, is dat nu wel anders. Dat is grotendeels te danken aan fabrikant Intex, die de installatie ervan betaalbaar maakte omdat de meeste mensen geen duizenden euro’s kunnen of willen uitgeven aan een zwembad. De verkoop ervan is de afgelopen jaren explosief gestegen.

Een Intex zwembad voor elke tuin en elk budget

Onze zomers worden steeds warmer en de reis naar een overvol strand klinkt lang niet altijd even aantrekkelijk in de oren. Vooral de laatste tien jaar zijn opzetzwembaden van het merk Intex mateloos populair geworden. Voor eigenaars van de meest uiteenlopende tuinen is er wel een Intex zwembad te vinden. Ook wanneer je een beperkt budget hebt. Een opzetzwembad zorgt ervoor dat je ook thuis de zwemervaring kunt beleven. Zwemmen wordt zo een stuk toegankelijker. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de benodigde ruimte in je tuin en is de constructie snel in elkaar gezet.

Verschillende modellen van uiteenlopende constructies

Intex is al jarenlang wereldwijd de marktleider op het gebied van opzetzwembaden. De meeste mensen zijn wel bekend met het rechthoekige blauwe Intex zwembad. In totaal bestaan er vijf verschillende modellen Intex zwembaden: Easy Set, Metal Frame, Prism Frame, Ultra XTR Frame en Graphite Panel. De meest eenvoudige modellen, de kindvriendelijke Easy Set, koop je al voor enkele tientjes. Des te zwaarder de constructie, des te hoger de prijs. De opzetzwembaden met stevig metalen frame zijn zowel in ronde als rechthoekige varianten verkrijgbaar. Het Ultra XTR Frame zwembad is de stevigste van allemaal.

Intex opzetzwembaden van uiterst duurzaam karakter

Aan een Intex opzetzwembad zijn talrijke voordelen verbonden. Niet in de laatste plaats komt de duurzaamheid ervan. Opzetzwembaden gaan aanzienlijk langer mee dan opblaaszwembaden en raken minder snel lek. Ze worden namelijk met een stevige liner of metalen wand vervaardigd. Bij Intex kun je rekenen op liners van topkwaliteit. Deze bestaan uit drie lagen SUPER-TOUGH flexibel pvc. De middelste laag is van versterkt polyester. Deze combinatie zorgt voor stevigheid en flexibiliteit tegelijk. Het materiaal is bestand tegen slijtage en straling van de zon en kent een sterke stootbelasting. Ook olie en zout vormen geen probleem.

Makkelijk op te zetten en af te breken

Opzetzwembaden van Intex zijn makkelijk om op te zetten, zodat je vrijwel meteen na de aanschaf ervan kunt genieten van een verfrissend bad in eigen achtertuin. Net zo makkelijk als het opzetten van het Intex zwembad is ook het afbreken ervan. Intex levert een handleiding bij al zijn modellen. Ieder Intex opzetzwembad is voorzien van een aansluiting voor een filterpomp. Soms is er een extra koppelstuk nodig voor het aansluiten ervan. Met de meegeleverde doppen kun je de filterpomp aansluiting van de opzetzwembaden dichten wanneer je geen gebruik wilt maken van een filterpomp.

Intex Opzetzwembaden zijn er in diverse vormen. De meest bekende zijn wel de Easy Set zwembaden. Deze Intex zwembaden zijn voorzien van een opblaasbare bovenrand. Hieronder vindt u al onze Intex opzetzwembaden. Elk opzetzwembad heeft een eigen stijl, vorm en stevigheid. Opzetzwembaden kunnen worden onderscheiden in zwembaden zonder frame, opzetzwembaden met klein frame of de zware opzetzwembaden.