Zwembadstofzuigers

Een zwembadstofzuiger is een echte aanrader om jouw zwembad schoon te houden. De stofzuiger zuigt viezigheid, zand, bladeren, takjes en kiezelsteentjes van de bodem op en filtert zelfs de kleinste vuildeeltjes uit het water. Zo is jouw zwembad in een handomdraai weer spik en span.

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Veelgestelde vragen
  • Een zwembadstofzuiger of een zwembadrobot is een handige tool om de bodem en wanden van je zwembad schoon te houden. Een stofzuiger zuigt vuil van de bodem zoals zand, kleine insecten en vuiltjes die in het water terecht komen. Door dagelijks je zwembad te stofzuigen met een stofzuiger of robot blijft jouw zwembad mooi schoon en helder. Voordat je het zwembad in gaat kun je ook gebruik maken van een voetenbandje, zo voorkom je dat er nog ander vuil in je water terecht komt.
  • De oplaadbare zwembadstofzuigers werken op een accu en worden handmatig bediend, ze zijn voorzien van een intern filter. De hydraulische zwembadstofzuigers sluit je aan op de filterpomp, met de zuigkracht van de filterpomp worden de vuiltjes dan uit het water gezogen en dit komt dan in het filter terecht. Zwembadrobots kunnen zelfstandig het zwembad reinigen, ze rijden over de zwembadbodem en sommige zelfs tegen de wanden op. Terwijl een zwembadrobot het vuil opzuigt filtert hij ook tegelijkertijd het water.
  • Zwembadstofzuigers in ons assortiment zijn verkrijgbaar voor verschillende groottes van zwembaden. Voordat je een zwembadstofzuiger of robot aanschaft is het belangrijk dat je weet hoe groot je zwembad is, een stofzuiger moet namelijk wel geschikt zijn voor de grootte van jouw zwembad. Wil je het zelf met de hand doen, dan is een stofzuiger met telescoopsteel of handvat geschikt voor jou. Als je er niet te veel omkijken naar wilt hebben, dan is het wellicht een optie om voor een zwembadrobot te gaan.
  • Zwembadstofzuigers zuigen al het vuil van de bodem op. Wanneer jij algen in je zwembad hebt dan plakt dit vast aan de bodem en wanden van het zwembad. Met een zwembadstofzuiger alleen kun je niet zomaar de algen verwijderen, maar in combinatie met een anti-alg behandeling en chloorshock behandeling is dit wel mogelijk. Je kunt met de stofzuiger de algen los schrobben van de bodem, en deze uit het water opzuigen.
  • Vuil in je zwembad kun je tegenhouden door gebruik te maken van een afdekzeil, maar wanneer je het zwembad overdag niet hebt afgedekt en er gebruik van gemaakt wordt, kan het al gauw zijn dat er veel vuiltjes in het water terecht komen. Dit kan op zich geen kwaad voor de kwaliteit van het water, maar het is toch altijd wel een fijn idee om in een schoon zwembad te stappen. Het beste is dan ook om iedere dag even je zwembad te stofzuigen, dit kun je bijvoorbeeld in de avond doen net voordat je het afdekzeil er weer overheen legt.
Gobbo FAQ

Zwembadstofzuigers die je zwembad optimaal schoon houden

Zwembadstofzuigers zijn nodig om de bodem en eventueel ook de wanden van je zwembad te reinigen. Wanneer je een zwembad regelmatig gebruikt, is het onvermijdelijk dat er vuil zoals zand en kleine insecten in terechtkomt. Een zwembadstofzuiger zorgt ervoor dat je zwembad schoon blijft. Het is het perfecte gereedschap om je bad snel en gemakkelijk schoon te maken. Terwijl deze het vuil opzuigt, filtert hij tegelijkertijd het water. Zo kun je in een mum van tijd weer van schoon water genieten.


Hét gereedschap om zelfs het kleinste vuil mee te verwijderen

Vuil van wat grover formaat, zoals takjes en bladeren, kun je makkelijk met een schepnet uit het water van je zwembad halen. Het kleine vuil zakt echter naar de bodem en de wanden van het zwembad en blijft daar plakken. Zelfs wanneer dit met het blote oog niet goed zichtbaar is, vormt dit zo een perfecte bodem voor de groei van bacteriën en algen. Zwembadstofzuigers zorgen ervoor dat je te allen tijde van helder en hygiënisch water kunt genieten. Het is raadzaam om de stofzuiger wekelijks te gebruiken.


Verschillende soorten zwembadstofzuigers

Er bestaan verschillende soorten zwembadstofzuigers. De elektrische varianten werken op een accu en worden handmatig bediend. Ze zijn voorzien van een intern filter. De hydraulische zwembadstofzuigers sluit je aan op de filterinstallatie van het zwembad. Deze gebruiken de zuigkracht van de zwembadpomp om hun werk te doen. Losse stofzuigervoeten gebruik je in combinatie met een slang en een steel. Stofzuigervoeten gebruik je handmatig. Deze zijn geschikt voor alle soorten zwembaden, maar worden minder gebruikt voor de grote varianten.


Zwembadrobots

Behalve de elektrische, hydraulische en handmatige zwembadstofzuigers bestaan er ook automatische varianten. Deze worden ook wel zwembadrobots genoemd. Ze reinigen het zwembad geheel zelfstandig, zonder dat jij er ook maar enig omkijken naar hebt. De zwembadrobot rijdt over de zwembadbodem. Sommige zijn ook in staat om tegen de wanden op te rijden. Terwijl hij het vuil opzuigt, filtert hij tegelijkertijd het water. Dit type zwembadstofzuigers is er voor degenen die op zoek zijn naar het ultieme gemak. Binnen enkele uren is je zwembad gereinigd.


Losse slangen en stelen

Sommige zwembadstofzuigers vereisen een slang of een steel. Zo hebben de elektrische varianten een in de lengte verstelbare steel nodig om de bodem te kunnen bereiken. De hydraulische reinigers hebben een stofzuigerslang nodig, welke je op de filterinstallatie aansluit. Voor stofzuigervoeten heb je een steel en een slang nodig. Deze worden overigens niet altijd meegeleverd met een stofzuiger. Bekijk dus goed de productomschrijving om na te gaan of de aanschaf van een losse steel of slang noodzakelijk is.


De voor jou ideale zwembadstofzuiger

Wanneer je je keuze moet maken uit de vele zwembadstofzuigers, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Wil je bijvoorbeeld profiteren van de luxe van een automatische stofzuiger, of geef je er de voorkeur aan je zwembad handmatig schoon te maken? Wil je een zwembadstofzuiger met een eigen filter, of wil je deze op de zwembadpomp kunnen aansluiten? Ook wat betreft toebehoren valt er genoeg te kiezen. Bekijk de zwembadstofzuigers in ons assortiment en kies het voor jou ultieme gereedschap.