Solar afdekzeilen

Intex solar afdekzeilSolar afdekzeilen zijn een goedkope en milieuvriendelijke manier van zwembadverwarming. Een solar afdekzeil is gemaakt van noppenfolie, dat boven op het zwembadwater drijft. Zodra de zon schijnt warmt de lucht in de luchtkussentjes van het noppenfolie op. Vervolgens wordt deze warmte afgegeven aan het zwembadwater onder het solarzeil, en zo warmt langzaam het hele zwembadwater op. Zo kun je zonder veel moeite of extra kosten genieten van een verwarmd zwembad.

Producten 1-30 van 36

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Veelgestelde vragen
  • De solarzeilen zijn zo gemaakt dat ze passend zijn voor de Intex zwembaden in ons assortiment. We kunnen geen solarzeilen op maat laten maken, maar het is wel mogelijk om een solarzeil kleiner te maken door er een stuk van af te knippen. Het materiaal kan hier tegen, maar wanneer je ervoor kiest om dit te doen, vervalt de garantie op het product.
  • Het klopt dat het solarzeil ietsje kleiner is dan jouw zwembad en op de verpakking zal ook een iets kleinere maat staan maar het solarzeil is wél bestemd voor jouw zwembad. Het is aan alle kanten ongeveer 10 centimeter korter zodat het zeil niet volledig tegen de wand aan ligt, op deze manier kan het water blijven ademen en behoud het zwemwater de juiste kwaliteit. Het kan dus geen kwaad dat het solarzeil iets kleiner is, dit is alleen maar goed.
  • Ja, dit is mogelijk. Het solarzeil drijft namelijk op het water, en het zwembad afdekzeil span je om het frame van het zwembad heen en dit zeil drijft dus niet op het water. Als je het water op wilt laten warmen door de zon, is het wel aan te raden om overdag het afdekzeil van het zwembad af te halen zodat je solarzeil wel in de volle zon ligt.
  • De kant met de luchtkussentjes dient in het water te liggen, op deze manier kan het water opwarmen. De gladde kant ligt dus als het ware boven het water.
  • Een PRO solarzeil is het zwarte solarzeil, dit is een extra dik solarzeil en hierdoor warmt het water nog sneller op dan bij een regulier (blauw) solarzeil. Een blauw solarzeil heeft een dikte van 160 micron en een PRO solarzeil is 200 micron dik. Ook wordt het water nog beter geisoleerd door de dikte van het PRO solarzeil.
Gobbo FAQ

Solar afdekzeilen

Een solar afdekzeil, of solar cover, is een speciaal noppenfolie voor het zwembad. Het is een zwembadzeil dat zowel verwarmend als isolerend werkt. Door een solar afdekzeil op het water te gebruiken kan op een zonnige dag de watertemperatuur in je zwembad gemakkelijk een aantal graden stijgen. Zo kun je zonder veel moeite of hoge energiekosten genieten van een zwembad met warm water.


Zwembadrobot

Goedkope zwembadverwarming door zonneschijn

Solar covers verwarmen jouw zwembad op een milieuvriendelijke manier. Het zwembadwater wordt verwarmd door zonne-energie, waardoor elektriciteit of gas niet nodig zijn. Wanneer de zon op het solar afdekzeil schijnt wordt de warmte van de zonnestralen opgevangen in de luchtkussentjes van het noppenfolie. Vervolgens wordt deze warmte uit de luchtkussentjes afgegeven aan het zwembadwater vlak onder het solarzeil. Zo warmt langzaam het gehele zwembadwater op, waardoor uiteindelijk het hele zwembad een paar graden is opgewarmd. Bovendien scheelt een solar afdekzeil ook qua aanschafkosten in je portemonnee: een solar afdekzeil is een goedkope aanschaf, vergeleken met bijvoorbeeld de veel duurdere warmtepompen.


Hoeveel warmt een solar afdekzeil op?

Het aantal graden dat je zwembad opwarmt met een solar afdekzeil is lastig om exact aan te geven. De opwarming van het zwembadwater is namelijk afhankelijk van vele factoren, zoals de buitentemperatuur, het aantal uren dat de zon daadwerkelijk op het solarzeil schijn, of je isolerende zwembadmatten gebruikt, etc. In de praktijk zal een zwembad met een afdekzeil wat een hele dag in de zon ligt 2 à 3 graden opwarmen.

Zwembadstofzuiger op skimmer

Zwembadstofzuiger op skimmer

Isolerend zwembadzeil

Een solar afdekzeil werkt niet alleen verwarmend, maar ook isolerend. Is de buitenlucht juist kouder dan het zwembadwater, bijvoorbeeld ’s nachts, dan werkt de lucht in de luchtkussentjes van het noppenfolie juist isolerend. Het zwembadwater verliest minder snel zijn warmte aan de omgeving: het zwembadwater koelt minder snel af. Een solarafdekzeil zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van verwarmd water in je zwembad.


Welke maat solar afdekzeil heb ik nodig?

Een solar afdekzeil plaats je direct op het zwembadwater, het drijft als het ware op het water. Een geschikte solar cover heeft dezelfde afmeting als je zwembad, maar in werkelijkheid is het zeil dan een aantal centimeter kleiner. Het laat aan de zijkant een ruimte van enkele centimeters over. Dit zorgt voor een goede waterkwaliteit, een compleet afgesloten zwembad kan namelijk snel muf worden.

Zwembadrobot

Zwembadrobot

Rolsysteem voor solar covers

Een solar afdekzeil moet je wanneer je het zwembad hebt gebruikt weer terug op het water leggen. Zo kan de zon optimaal het zwembadwater verwarmen. Zeker wanneer je een groot zwembad hebt kan dit best een klusje zijn. Er bestaan echter ook speciale rolsystemen voor deze solar afdekzeilen, die het gebruik erg gemakkelijk maken. Een rolsysteem voor een solar afdekzeil bevestig je op de zwembadrand van je opzetzwembad, vervolgens kun je het zeil gemakkelijk uitrollen en ook weer oprollen. Bovendien voorkomt je met een rolsysteem ook beschadigingen die het telkens opvouwen en uitvouwen van het zeil kunnen veroorzaken.