Zwembadverlichting

Met zwembadverlichting creëer je een prettige sfeer in het zwembad. In ons assortiment hebben we verschillende soorten verlichting. Zo bestaat er wandverlichting, drijvende verlichting en verlichting met een sproeier of waterval. Met deze verlichting geniet je ook 's avonds van je zwembad.

Met zwembadverlichting maak je je zwembad helemaal compleet

Een eigen zwembad in de tuin is voor velen een droom. Met zwembadverlichting maak je je project tot in de puntjes af. Wanneer je in de schemering of in de avonduren van het ontspannende water geniet, brengt verlichting extra sfeer. Bovendien zijn er ook praktische voordelen aan verbonden; je ziet namelijk veel meer wanneer je in- en uit het bad stapt. Ben je op zoek naar Intex zwembadverlichting of een transformator? In onze webshop maak je je keuze uit de meest uiteenlopende soorten.


Wat voor soorten zwembadverlichting zijn er?

Met zwembadverlichting creëer je een aangename sfeer in je zwembad. De vele soorten verlichting kunnen in drie verschillende categorieën worden ingedeeld. Zo bestaat er wandverlichting, drijvende verlichting en verlichting met een sproeier of waterval. Drijvende verlichting laat je op het wateroppervlak ronddobberen, terwijl je een sproeier of waterval aan de zwembadwand bevestigd. Wandverlichting bevestig je met behulp van een magneet aan de zwembadwand. Sommige soorten verlichting beschikken niet alleen over wit licht, maar over meerdere kleuren.


Wat heb je nodig om zwembadverlichting aan te sluiten?

Ga je zwembadverlichting aansluiten, dan heb je ook een transformator nodig. Je kunt wegens veiligheidsoverwegingen namelijk geen 230 Volt in je zwembad gebruiken, maar moet gebruikmaken van laagvolt. Een transformator zorgt ervoor dat de elektriciteit in laagvolt wordt omgezet. Welke transformator je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste speelt de hoeveelheid Watt die de zwembadlampen verbruiken een rol. Ook het aantal lampen dat je op een transformator aansluit, is mede bepalend.


Wat zijn de voordelen van zwembadverlichting in je zwembad?

Wanneer het om zwembadverlichting gaat, verdient ledverlichting steeds vaker de voorkeur boven traditionele verlichting. Daar bestaan verschillende redenen voor. Alhoewel ledverlichting in aanschaf wat duurder is, gaan de lampen langer mee en verbruiken ze minder energie. Bovendien kent ledverlichting talrijke mogelijkheden wat kleur betreft. Zo kun je wat aankleding van je zwembad veel meer kanten op. Behalve zwembadverlichting die op ledlampen werkt vind je in onze webshop ook zwembadverlichting op zonne-energie.