Intex Zoutwatersysteem

Opzoek naar een natuurlijke manier om jouw zwembad schoon te houden? Dan is een zoutwatersysteem van het merk Intex een goede keuze. Een zoutwatersysteem zet zout om in chloride, een natuurlijk chloor. Chloride doodt de bacteriën en ontsmet zo het water. Het zoutwatersysteem is eenvoudig te gebruiken.

Veelgestelde vragen
  • Een zoutwatersysteem zorgt voor schoon en helder zwembadwater, zonder dat je gebruik maakt van chloortabletten. Een zoutwatersysteem zet zout om in chloride, dit chloor is minder agressief voor de huid en het ruikt minder sterk. Het is daarom zeker een kindvriendelijke manier om jouw zwembadwater te desinfecteren. Het zoutwatersysteem geeft vanzelf een melding wanneer het zout bijgevuld moet worden, zo hoef jij hier niet naar om te kijken.
  • Om het zoutwatersysteem aan te sluiten worden de benodigde aansluitstukken meegeleverd. Het zoutwatersysteem heeft een aansluiting van 32 én 38 mm. Je plaatst het zoutwatersysteem achter de filterpomp, zodat de filterpomp het water door het zoutwatersysteem kan laten stromen en het zoutwatersysteem zijn werk kan doen.
  • Omdat je zoutwatersysteem compleet met aansluitstukken wordt geleverd heb je geen andere onderdelen meer nodig. Als je ervoor kiest om het zoutwatersysteem verder van het zwembad vandaan te zetten, kun je eventueel nog wat losse zwembadslang bestellen. Wat natuurlijk wél belangrijk is om mee te bestellen, is het zwembadzout! Bereken de benodigde hoeveelheid zout met deze handige rekensom: aantal liters water zwembad x 0,003 = aantal kg zout
  • Voor een lange levensduur van jouw zoutwatersysteem is het aan te raden om eens in de zoveel tijd de elektroden te ontkalken, dit kun je doen door de onderdelen in een emmer azijn te laten weken voor 1 uur. Zo voorkom je dat het apparaat een foutcode aangeeft, of dat het systeem niet meer juist werkt. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je al het water uit het zoutwatersysteem laat lopen voordat je het opbergt na het zwemseizoen.
  • Het is per zwembad verschillend hoe lang het zoutwatersysteem aan moet staan. Hoe groter je zwembad, hoe langer het systeem moet draaien. Gelukkig vind je in de handleiding een tabel terug met het aantal draaiuren voor jouw zwembad. Gemiddeld draait een zoutwatersysteem 4-5 uur per dag, door de timerfunctie kun je gemakkelijk instellen wanneer het systeem aan gaat en voor hoeveel uur.
Gobbo FAQ

Zoutwatersysteem

Hoe werkt het Intex zoutwatersysteem?

Wanneer je zout toevoegt aan het Intex zwembad dan zet het zoutwatersysteem dit zout om in chloride, een natuurlijk chloor. De chloride stroomt terug naar het zwembad, doodt daar de bacteriën en ontsmet zo het water. Chloride heeft in feite dezelfde werking als chemisch zwembadchloor maar is volledig natuurlijk en zwemveilig. Met een zoutwatersysteem heb je dus een zwembad vol schoon en vers water, zonder de nadelen van zwembadchloor of andere chemicaliën.


E.K.O. technologie

Uniek aan het Intex zoutwatersysteem is de speciale E.K.O. technologie (elektro katalyse oxidatie). Deze techniek splitst de watermoleculen in het zwembadwater in zeer krachtige oxidanten die waterverontreinigers zoals algen en bacteriën vernietigen, met helder en schoon water tot gevolg. Dit E.K.O proces is zo effectief dat de hoeveelheid chloride die geproduceerd moet worden om het water schoon te houden afneemt met maar liefst 60%! Je hebt dus veel minder zout nodig dan bij enig ander zoutwatersysteem.

E.K.O. technologie

Eenvoudig en praktisch

Simpel en praktisch

Het zoutwatersysteem is een zeer eenvoudige manier om je Intex zwembad schoon te houden. Het systeem moet een aantal uur per dag draaien, hier kun je de timer-functie voor gebruiken zodat het systeem automatisch in- en uitschakelt. Je kunt het zoutwatersysteem zelfs ’s nachts laten draaien zodat je ’s ochtends weer in een schoon zwembad kunt plonzen! Zout toevoegen hoeft slechts 1 á 2 keer in het seizoen, en het systeem geeft zelf aan wanneer dit nodig is. Het is dus een kwestie van even goed instellen en je hebt er verder geen omkijken meer naar.


Installatie van het Intex zoutwatersysteem

Het zoutwatersysteem kan eenvoudig tussen de filterpomp en het Intex zwembad worden geplaatst. Alles zit erbij, het enige wat je nog nodig hebt is een schroevendraaier! Dankzij de meegeleverde adapter past het zoutwatersysteem zowel op Ø 32 mm als 38 mm aansluitingen. Twee dingen zijn belangrijk bij de installatie van het zoutwatersysteem: de zwembadpomp moet sterk genoeg zijn om het water erdoorheen te pompen (min. capaciteit: 2650 L/uur). En mocht je het zwembad verwarmen met solarverwarming dan moet het zoutwatersysteem als allerlaatste in de serie worden geplaatst om gasvorming in de solar collector of solar bol te voorkomen.

Installatie

Zout

Hoeveel zout heb ik nodig voor het zoutwatersysteem?

De hoeveelheid zout die je nodig hebt bij het vullen van het zwembad is te berekenen met een simpel rekensommetje: zwembadinhoud (in liters) x 0,003 = aantal kg zout. Je hoeft niet telkens opnieuw zout toe te voegen. Het zoutwatersysteem maakt van het aanwezige zout in het water steeds nieuwe chloride (wat vervolgens vanzelf weer in zout terug verandert). Het enige zout dat uit het water verdwijnt is wat er tijdens het zwemmen over de rand spettert. Wanneer je toch eenmalig wat extra zout moet toevoegen, dan geeft het zoutwatersysteem dit zelf aan.


*Let op dat je alleen zuiver zout gebruikt (99,8% natriumchloride), zonder jodium of andere mineralen. Vul het zwembad alleen met leidingwater, gebruik van regen- of grondwater beschadigt het zoutwatersysteem.